Nakupuj za trvale nižšie ceny ako na internete! Chcem najnižšiu cenu.

Ako vysať zvieracie chlpy? Najlepší vysávač na zvieracie chlpy

Pokiaľ máte doma psa alebo mačku, tak viete, že zvlášť v období pĺznutia sa ich chlpy dostávajú na podlahy, nábytok, oblečenie aj do vzduchu. Sú neustále vidieť po celom byte. Zvieracie chlpy navyše u niektorých ľudí môžu vyvolávať alergické reakcie. Ako sa ich zbaviť? Potrebujete kvalitný vysávač, ktorý dokáže nasať aj tie najmenšie a najľahšie zvieracie chlpy.

V tomto článku sa zameriame na najlepšie vysávače na zvieracie chlpy a pomôžeme vám vybrať ten správny pre vás aj vášho maznáčika.

Vybrať vysávač na zvieracie chlpy
kuchyna

Problém zvieracích chlpov a jeho riešenie

Niektoré bežné vysávače nemusia byť pri odstraňovaní zvieracích chlpov dostatočne účinné. Potrebujete výkonný vysávač s vysokou kapacitou zásobníka a pokročilými filtračnými systémami, ktorý zvládne nasať aj tie najmenšie a najjemnejšie zvieracie chlpy.

tycovy vysavac

Ako vybrať vysávač na zvieracie chlpy?

Než sa pozrieme na jednotlivé typy vysávačov, poďme si povedať, na čo všetko by ste si pri výbere vhodného vysávača na zvieracie chlpy mali dávať pozor:

  • Výkon: Vysávač na zvieracie chlpy by mal mať dostatočný sací výkon, aby dokázal nasať aj tie najmenšie a najľahšie chlpy. Výkon sa obvykle udáva vo watoch (W) alebo pascaloch (Pa). Čím vyššie číslo, tým lepšie. Pre sanie zvieracích chlpov by ste mali voliť aspoň 300 W alebo 20 000 Pa.
  • Filter: Vysávač na zvieracie chlpy by mal mať kvalitnú filtráciu, aby zachytil aj tie najjemnejšie alergény a prachové častice, ktoré sa spolu s chlpmi uvoľňujú. Ideálne by mal mať HEPA filter, ktorý dokáže zachytiť až 99,9% mikroorganizmov. Filter by okrem iného mal ísť ľahko vybrať a vyčistiť.
  • Nástavce: Vysávač na zvieracie chlpy by mal mať špeciálne nástavce, ktoré sú urrčené na odstraňovanie chlpov z rôznych povrchov. Napríklad turbokefa s rotačnými štetinami dokáže vyčesať chlpy z kobercov a textílií. Alebo hubica s gumovými lamelami dokáže nasať chlpy z tvrdých podláh a dlaždíc.
  • Kapacita: Vysávač na zvieracie chlpy by mal mať dostatočnú kapacitu, aby ste ho nemuseli neustále vyprázdňovať. Kapacita nádoby alebo vrecúšok sa udáva v litroch (L) či mililitroch (ml). Opäť platí, že čím vyššie číslo, tým lepšie. A pre sanie zvieracích chlpov by ste mali voliť aspoň 0,5 L alebo 500 ml.

Aký typ vysávača je pre vás najlepší?

Pozrime sa na niektoré typy vysávačov, ktoré sú na trhu dostupné:

Robotický vysávač na zvieracie chlpy

Robotické vysávače predstavujú značný pokrok na poli domáceho upratovania. Ich automatická prevádzka vám ušetrí veľa času. Moderné robotické vysávače disponujú špeciálnymi kefami a filtrami, ktoré ľahko odstránia chlpy z podlahy aj kobercov. Nielenže majú robotické vysávače vysoký sací výkon, ktorý sami prispôsobujú rôznym povrchom, ale niektoré modely sa dokonca postarajú aj o vytieranie podláh.

Ďalšou výhodou robotických vysávačov je možnosť ovládania hlasom alebo prostredníctvom aplikácie. Môžete si sami nastaviť čas a miesto, kde presne má váš robotický vysávač vykonávať upratovanie. Vďaka senzorom proti kolíziám sú robotické vysávače chránené pred pádom zo schodov a prudkým nárazom do nábytku.

Robotické vysávače disponujú niekoľkými upratovacími režimami, ktoré vám umožňujú nastaviť spôsob upratovania podľa vašich potrieb. Potrebujete, aby vysávač upratoval počas toho, čo ste v práci alebo na nákupoch? Má začať najprv na poschodí a potom ho presuniete do prízemia? Má najskôr vysávať a potom vytierať? To všetko si s modernými robotickými vysávačmi môžete nastaviť.

Chcem robotický vysávač
roboticky vysavac
tycovy vysavac

Tyčový vysávač na zvieracie chlpy

Tyčové vysávače sú ľahké, bez vrecúšok a spravidla na batériu. To znamená, že nemajú žiadne káble, takže sa s nimi môžete bez obáv pohybovať po celom dome. Moderné batérie im zaisťujú dlhú výdrž, čo vám umožní povysávať celý byt či dom na jedno nabitie.

Tyčové vysávače majú dostatočný sací výkon aj špeciálne kefy na vysávanie zvieracích chlpov. Ďalej majú kompaktný a ergonomický dizajn, vďaka čomu sa pohodlne držia a jednoducho ovládajú a skladujú.

Chcem tyčový vysávač

Ručný vysávač na zvieracie chlpy

Ručný vysávač je užitočným doplnkom k vášmu hlavnému vysávaču. Sú ľahké, kompaktné a ľahko sa ovládajú. Síce nemajú taký výkon a kapacitu ako klasický vysávač, ale drobné upratovanie zvládnu bez problémov. Navyše bývajú bezvreckové a batériové, takže sa nemusíte starať o nákup a výmenu sáčkov a káble rozleznuté po celej miestnosti.

Vďaka malej veľkosti a nízkej hmotnosti sa hodí na vysávanie nábytku, auta alebo schodov, kam sa s bežným vysávačom ťažko dostanete. Ručné vysávače sú tiež cenovo dostupné a nezaberajú veľa miesta. Ručné vysávače sú ideálnym pomocníkom na jednoduché upratovanie na ťažko prístupných miestach.

Chcem ručný vysávač
vysavac

Najväčší výber elektra v OKAY!

Pre najväčší výber kvalitného elektra navštívte náš e-shop. Vyberte si z našich modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríte!

Ak sa rozhodnete pre nákup nového elektra a nábytku v OKAY, môžeme vám zaručiť 100% garanciu spokojnosti. Pokiaľ nebudete spokojní, môžete produkt vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.