Ako na nahrávanie TV vysielania na USB? 4 jednoduché kroky

Beží tvoj obľúbený program, ale ty práve nemáš čas? Môžeš si ho nahrať a pustiť neskôr! Poslúži ti k tomu USB kľúč alebo externý disk a takmer akýkoľvek súčasný moderný televízor.

Poradíme ti, ako pripraviť a pripojiť úložné zariadenie k televízoru a aké sú kroky na nastavenie spoľahlivého záznamu.

Vybrať nový televízor
nahrávanie TV vysielania na USB
nahrávanie TV vysielania na USB

Postup pre nahrávanie z TV

Nahrávanie z TV na USB je skvelý spôsob, ako si uchovať svoje obľúbené programy a filmy pre neskoršie sledovanie. Pokiaľ s tým nemáš žiadne skúsenosti, môže sa ti tento proces zdať zložitý, ale s našim prehľadným návodom to zvládneš ľahko a rýchlo.

Výhody nahrávania programov sú napr.:

  • jednoduchý prístup k nahrávkam,
  • možnosť prenášať nahrávky medzi rôznymi zariadeniami,
  • nízke náklady na obstaranie USB zariadenia.

Nevýhody nahrávania programov sú napr.:

  • obmedzená kapacita USB zariadenia,
  • možné problémy s kompatibilitou,
  • nutnosť manuálneho nastavenia a správy nahrávok.

Ako nahrávať z LG TV na USB disk? Ako nahrávať zo Samsung TV či Hisense TV? Postupy sa môžu pri jednotlivých modeloch TV ľahko líšiť, ale základ je podobný! Poďme sa pozrieť, ako nastaviť nahrávanie z TV na externý disk.

Krok č. 1: Výber USB

Prvým krokom je výber vhodného USB zariadenia. Musíš zohľadniť kapacitu a rýchlosť USB. Pokiaľ plánuješ nahrávať dlhé filmy alebo veľa relácií, zvoľ USB s veľkou kapacitou, ideálne 32 GB alebo viac. Rýchlosť zápisu je tiež dôležitá - odporúčame USB 3.0 pre rýchlejšie a plynulejšie nahrávanie. Uisti sa však, že tvoj TV nie je starším modelom, ktorý by USB 3.0 nemusel podporovať. Minimálne štandard USB disku je pre nahrávanie 2.0.

Krok č. 2: Príprava USB

Pred začiatkom nahrávania je potrebné USB zariadenie pripraviť. Najprv urob zálohu všetkých dôležitých dát, ktoré máš na USB, pretože formátovanie zariadenia vymaže všetok obsah. Potom USB disk naformátuj na taký súborový systém, ktorý tvoja televízia podporuje – obvykle to býva FAT32 alebo exFAT. Disk môžeš naformátovať v počítači, ale túto možnosť by ti v mnohých prípadoch mala ponúknuť aj samotný TV po pripojení USB disku.

Súborový systém Maximálna veľkosť súboru Maximálna veľkosť zväzku Kompatibilita Použitie
FAT324 GB 2 TB Vysoká kompatibilita s väčšinou zariadení, vrátane TV, počítačov a herných konzol Vhodné pre USB disky používané s rôznymi zariadeniami, ale obmedzené veľkosťou súboru
exFATPrakticky neobmedzená 128 PB Kompatibilita s novšími zariadeniami, vrátane moderných TV, počítačov a herných konzol Ideálne pre veľké súbory a disky nad 32 GB; výborné pre video nahrávanie

OKAY Tip:  Rozhoduješ sa pre formátovanie a nevieš ako postupovať? Máme pre teba stručný návod!

Krok č. 3: Výber programu

Akonáhle je USB zariadenie pripojené a nastavené, môžeš si vybrať program, ktorý chceš nahrávať. Tu máš dve možnosti:

Červená bodka na ovládači

Vyber si program, ktorý chceš nahrávať, a zapni nahrávanie obrazovky stlačením červeného tlačidla REC na ovládači. Sleduj priebeh nahrávania na obrazovke TV, kde by mala byť viditeľná ikona alebo indikátor nahrávania. Rovnakým tlačidlom nahrávania vypni, až program skončí. TV ti následne môže potvrdiť nahranie záznamu, záleží od modelu.

Nastav plánovanie nahrávania

Ak potrebuješ nahrávať v čase, keď nie si doma, vyhľadaj na TV požadovaný program v programe a nastav pri ňom nahrávanie. Môže to byť napríklad cez tlačidlo Sprievodca, alebo stlačením OK na zvolenom programe a následnom vybraní položky Nahrávať. Ručne by si mal mať v niektorých prípadoch možnosť nastaviť aj presný začiatok nahrávania a koniec nahrávania.TV nemusí byť v danej chvíli zapnutý, iba byť v pohotovostnom režime.

nahrávanie TV vysielania na USB
nahrávanie TV vysielania na USB

Krok č. 4: Prehraj si program

Po dokončení nahrávania si môžeš nahrané súbory prezrieť priamo na TV z pripojeného USB zariadenia. Prehrávanie súborov na počítači či TV nebýva väčšinou možné.

Nahrávanie obrazovky Samsung TV

Pripravili sme pre teba aj konkrétny návod na nahrávanie na Samsung TV. To, či práve tvoj TV nahrávanie umožňuje, zistíš v manuáli (hľadaj funkciu PVR, teda Osobný videorekordér). Pred pripojením USB disku do TV nezabudni, že disk bude naformátovaný a zálohuj si potrebné dáta.

  • Pripoj USB disk do portu na zadnej strane TV
  • Stlač tlačidlo Play (je jedno, na akom televíznom kanáli sa práve nachádzaš).
  • Vyskočí ti text Test výkonu. Zvoľ Pokračovať.
  • Pokiaľ si všetko zálohoval, potvrď ďalšiu výzvu, či chceš Formátovať zariadenie.
  • Disk je pripravený na nahrávanie a ty zvoľ na ovládači CH.
  • Nájdi v programe program, ktorý chceš nahrať, a zvoľ Enter.
  • Zvoľ Plán nahrávania. Pri zvolenom programe by sa mala objaviť červená bodka.
  • Relácií môžeš vybrať viac! Vo Správcovia nahrávania môžeš zobraziť Nahrávanie, ktoré ti ukáže zoznam programov naplánovaných na nahranie.
  • Pre prehranie videa nájdi Zdroj a v ponuke vyber externé zariadenie, na ktoré relácie nahráváš.

OKAY TIP:  Zbav sa starostí s nahrávaním z TV, zaobstaraj si moderný Smart TVCez HbbTV sa potom môžeš na Smart TV dostať do archívov televíznych staníc a prehrávať si tak ich program aj spätne.

Ďalšie možnosti sledovania programov spätne

Okrem nahrávania na USB existujú aj iné metódy, ako si uchovať svoje obľúbené programy. Môžeš využiť externé nahrávacie zariadenie, ktoré ponúka viac funkcií a kapacity, alebo sa rozhodnúť pre cloudové nahrávanie, ktoré umožňuje prístup k nahrávkam odkiaľkoľvek. Väčšina TV podporuje nahrávanie iba jedného programu naraz. Pre viac súčasných nahrávok budeš potrebovať práve externé nahrávacie zariadenia. 

Čo ak tvoj model TV neumožňuje nahrávanie z vysielania? Spôsobom, ako toto obmedzenie obísť, je zaobstarať si set-top-box, ktorý ti nahrávanie umožní. V takej chvíli potom USB disk pripojíš miesto k TV k set-top-boxu.

nahrávanie TV vysielania na USB

Plánuješ byť na cestách offline a chceš mať k dispozícii zásobu filmov? Pokiaľ si užívateľom Netflix, potom by sa ti mohlo hodiť vedieť, ako sťahovať z Netflixu do PC. Podobný postup platí aj pre užívateľov HBO GO.

  • Prejdi do aplikácie Netflix/ HBO GO.
  • Vyhľadaj príslušný film alebo seriál.
  • Zobraz film a zvoľ Stiahnuť.

V prípade filmu sa ti stiahne celý film, v prípade seriálu môžeš voliť medzi stiahnutím celej série, alebo len jednotlivých dielov.Prehraj si kedykoľvek čokoľvek zo svojich stiahnutých relácií. Pri Netflixe dáš Stiahnuté programy na spodnej lište obrazovky, kde nájdeš uložené filmy a seriály. U HBO GO musíš ísť na hlavnú stránku do ponuky a tam vybrať Sťahovanie, kde sa ti všetko stiahnuté zobrazí.

Vybrať nový SMART TV

OKAY.sk - špecialista na veľké spotrebiče, TV a sedačky

Kúp si u nás nový TV a využi výhod programu Garancia 100% spokojnosti. Vyskúšaš si tovar doma a v prípade nezrovnalostí ho môžeš do 30 dní zadarmo vrátiť. Nakupuj s OKAY bez obáv!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Kateřina Musilová

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.