Prečo variť v pare?Varením a ohrievaním v pare využívate potraviny šetrne. Na rozdiel od klasického varenia totiž nestrácajú dôležité živiny a vitamíny. Môžete tak zachrániť až o 50 % viac vitamínov. Navyše takto pripravené jedlo nestráca farbu ani chuť, dokonca ani keď ho opakovane ohrievate. Samozrejme, môžete pripravovať viac jedál naraz. Chute sa nemiešajú a všetko máte pripravené rýchlo a za rovnaký čas. Kvalitné parné rúry vás samy upozornia, kedy začať ohrievať ktoré jedlo, aby ste mali všetko hotové zároveň. |
Ako to funguje?Základom je cirkulácia horúcej vodnej pary. Voda sa v spodnej časti hrnca (v zásobníku rúry) zahrieva a mení na paru. Tá putuje hore a ohrieva vložené potraviny. V hornej časti parného hrnca (rúry) potom chladnúca para kondenzuje na vodu a steká naspäť dole do zásobníka. Tento proces sa stále opakuje. |
Hlavné výhody
V pare | Vo vode | Na panvici | |
Šetrné tepelné spracovanie | |||
Príprava jedla bez tuku | |||
Jedlo sa nepripaľuje | |||
Príprava viacerých jedál naraz | |||
Jednoduché čistenie |