Nakupuj za trvale nižšie ceny ako na internete! Chcem najnižšiu cenu.

Rýchlo a ľahko: Osvedčené recepty pre multifunkčný hrniec

Multifunkčný hrniec je revolúciou v modernej kuchyni. Je to zariadenie, ktoré dokáže nahradiť niekoľko spotrebičov naraz – od klasického hrnca cez panvicu až po tlakový hrniec. Vďaka svojej univerzálnosti a ľahkému ovládaniu si našiel cestu do mnohých domácností.

Inšpiruj sa v našej ponuke zdravých pokrmov, ktoré s ním môžeš pripraviť bez toho, aby si strávil dlhý čas pri sporáku.

Vybrať multifunkčný hrniec
187433-1_multifunkcni-hrnec-cook4me--connect-cy855830-tefal.jpg__PID:b1be4d9b-a81e-429c-8be4-374e58f8f4fd

Prínosy multifunkčného hrnca v kuchyni

chytry-multifunkcni-hrnec-ktery-sam-uvari.jpg__PID:7599b1be-4d9b-481e-929c-cbe4374e58f8

Dnešná doba je hektická, a nie každý má čas tráviť hodiny pri sporáku. Multifunkčný hrniec umožňuje pripraviť chutné a zdravé pokrmy s minimálnou námahou. Navyše vďaka svojim prednastaveným programom dokáže variť prakticky sám. Často tiež pri svojej prevádzke pristupuje k vareniu v pare! Recepty na inšpiráciu ti ponúkneme v druhej časti článku.

Multifunkčný hrniec je prístroj, ktorý v sebe kombinuje niekoľko funkcií – od varenia, pečenia (nie je nad pečenie chleba v multifunkčnom hrnci), dusenia, až po vyprážanie a varenie v pare. Táto multifunkčnosť v jednej nádobe tí umožnia prichystať širokú škálu jedál. Či už chceš pripraviť polievku, hlavný chod alebo dezert, všetko môžete urobiť v jednom hrnci.

Jedným z hlavných dôvodov, prečo sa ľudia rozhodujú pre multifunkčný hrniec, je úspora času a energie. Hrniec je navrhnutý tak, aby uľahčil prípravu jedál a skrátil dobu strávenú v kuchyni. Vďaka tomu, že môžeš variť niekoľko druhov jedál v jednej nádobe, ušetríš čas na prípravu aj upratovanie.Väčšina multifunkčných hrncov je navyše prispôsobená tak, aby bola ľahko ovládateľná a ich údržba je tiež veľmi jednoduchá.

Multifunkčný hrniec využíva elektrické výhrevné teleso, ktoré rovnomerne ohrieva celú nádobu. Moderné modely sú vybavené teplotnými senzormi, ktoré zaisťujú presnú reguláciu teploty. Jednou z hlavných funkcií multifunkčných hrncov je možnosť tlakového varenia. Táto technológia umožňuje variť jedlo pod vysokým tlakom, čo skracuje dobu varenia až o polovicu.

OKAY Tip:  Kupuješ nový multifunkčný hrniec? Poradíme ti, ako vybrať ten najlepší, ktorý splní všetky tvoje potreby!

Smart hrniec ťa prevedie krok za krokom

Každý multifunkčný hrniec má základný ovládací panel, ktorý obsahuje tlačidlá na nastavenie režimu varenia, teploty a času. Väčšina hrncov má aj štartovacie tlačidlo a možnosť zrušenia programu.

Použitie multifunkčného hrnca je veľmi jednoduché. Stačí vložiť ingrediencie, vybrať vhodný režim varenia a nastaviť čas. Napríklad pre tlakové varenie vyberieš program tlakového varenia, nastavíš čas a hrniec sa postará o zvyšok.

Ako to funguje?

  • Priprav si suroviny: Nakrájaj zeleninu a mäso, prichystaj korenie atď.
  • Zapni hrniec a vyber režim varenia podľa plánovaného jedla.
  • Nastav čas a teplotu podľa pripravovaného jedla. Hrnce väčšinou ponúkajú prednastavené programy.
  • Daj všetky suroviny do hrnca.
  • Pokiaľ to pokrm vyžaduje (napr. pri tlakovom varení), zatvor hrniec vekom.
  • Zapni varenie. Hrniec väčšinou počas procesu varenia nepotrebuje žiadnu kontrolu. Pokiaľ smažíš, možno bude potrebné pokrm premiešať.
  • Po skončení programu odklop veko a skontroluj, či je všetko uvarené, prípadne prepni režim varenia alebo pridaj čas.
  • Hrniec čisti až po vychladnutí.
multi1.jpg__PID:99b1be4d-9ba8-4e12-9ccb-e4374e58f8f4

V prípade tých najmodernejších prístrojov ti ponúkne multifunkčný hrniec recepty, kedy následne podľa pokynov na digitálnom displeji hrnca pridáš jednotlivé suroviny v konkrétnom procese varenia. Takto pokročilé zariadenie ti uľahčí varenie ešte efektívnejšie.

Top recepty: multifunkčný hrniec to uvarí za teba

ca5c0dc4d0dd1494f8c287cc3f84406e.jpg__PID:047599b1-be4d-4ba8-9e12-9ccbe4374e58

Šošovicová polievka v tlakovom hrnci

Suroviny:

  • 200 g červenej šošovice
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná na jemno)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 mrkvy (nakrájané na kolieska)
  • 1 konzerva drvených paradajok (cca 400 g)
  • 1,5 litra zeleninového vývaru
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na vyprážanie
  • štipka čerstvej petržlenovej vňate na ozdobu

Postup: Opláchni červenú šošovicu a nechaj ju odkvapkať. Zapni multifunkčný hrniec na režim Vyprážanie a pridaj trochu olivového oleja. Vlož cibuľu a zmaž ju dozlatista. Potom pridaj cesnak a mrkvu a smaž ďalších 2-3 minúty. Prisyp mletú papriku a rascu, premiešaj a smaž ešte 1 minútu, aby sa uvoľnila vôňa korenia. Pridaj červenú šošovicu, konzervované paradajky a zalej zeleninovým vývarom. Dobre premiešaj. Uzavri hrniec a nastav režim Tlakové varenie na 15 minút. Po dokončení varenia uvoľni tlak, otvor hrniec a polievku podľa chuti osol a okoreň.

Domáci guláš v tlakovom hrnci

Suroviny:

  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 2 veľké cibule (nakrájané na jemno)
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 lyžice sladkej mletej papriky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 500 ml hovädzieho vývaru
0164fb8f7a89180bda88369f9e4e67a5.jpg__PID:8e047599-b1be-4d9b-a81e-129ccbe4374e
  • 1 lyžička majoránky
  • 1 lyžička rasce
  • 2 bobkové listy
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie
  • 1 lyžica hladkej múky (voliteľné, na zahustenie)

Postup: Umy a nakrájaj na kocky hovädzie mäso. Zapni multifunkčný hrniec na režim Vyprážanie a pridaj olej. Vlož hovädzie mäso a smaž ho, kým nie je zlatohnedé zo všetkých strán. Potom mäso vyber z hrnca. V tom istom hrnci opraži cibuľu dozlatista. Pridaj cesnak a smaž ďalšie 2 minúty. Vmiešaj papriku, paradajkový pretlak, majorán, rascu a bobkové listy. Krátko všetko smaž. Vráť mäso späť do hrnca, zalej vývarom a dobre premiešaj. Uzavri hrniec a nastav režim Tlakové varenie na 45 minút. Po dokončení varenia uvoľni tlak, otvor hrniec a podľa chuti osol a okoreň. Ak chceš guláš zahustiť, rozmiešaj múku s trochou vody a pridaj ju do guláša. Na pár minút zapni hrniec na režim Vyprážanie a nechaj zhustnúť. Podávaj so žemľovými knedľami alebo čerstvým chlebom.

hrnec1-nahled.jpg__PID:728e0475-99b1-4e4d-9ba8-1e129ccbe437

Pečené kura v multifunkčnom hrnci

Suroviny:

  • 1 celé kurča (cca 1,5 kg)
  • 4 veľké zemiaky (nakrájané na štvrtky)
  • 3 mrkvy (nakrájané na väčšie kusy)
  • 2 cibule (nakrájané na štvrtky)
  • 4 strúčiky cesnaku (vcelku)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička rozmarínu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 250 ml kuracieho vývaru

Postup: Umy kurča a dôkladne ho osuš. Vnútro aj povrch kurčaťa osoľ a okoreň. Očisti a nakrájaj zemiaky, mrkvu a cibuľu. Vlož ich spolu s cesnakom do multifunkčného hrnca. Zeleninu pokvapkaj olivovým olejom a posyp paprikou, tymiánom a rozmarínom. Polož kura na zeleninu, pridaj kurací vývar. Zavri hrniec a nastav režim Pečenie na 60 minút. Po skončení programu skontroluj, či je kura upečené. Ak je potreba, môžeš kura opiecť ďalších 10–15 minút. Upečené kura rozporcuj a podávaj so zeleninou priamo z hrnca. Môžeš pridať aj čerstvé bylinky na ozdobu.

Sviečková na smotane v multifunkčnom hrnci

Suroviny:

  • 800 g hovädzej sviečkovej alebo falošnej sviečkovej
  • 4 veľké mrkvy (nakrájané na kolieska)
  • 2 petržlenu (nakrájané na kolieska)
  • 1/2 zeleru (nakrájaný na kocky)
  • 2 cibule (nakrájané na jemno)
  • 4 bobkové listy
6673normal.jpg__PID:0b728e04-7599-41be-8d9b-a81e129ccbe4
  • 5 guličiek nového korenia
  • 5 guličiek čierneho korenia
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice octu
  • 2 lyžice cukru
  • 100 g masla
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 500 ml hovädzieho vývaru alebo vody

Postup: Umy mäso. V multifunkčnom hrnci zapni režim Vyprážanie a na masle zo všetkých strán opraž hovädziu sviečkovú, kým nezíska zlatohnedú farbu. Pečenie mäsa v multifunkčnom hrnci je ľahké a rýchle. Mäso následne vyber z hrnca. Na zvyšku masla v hrnci opraž cibuľu do zlatista. Pridaj mrkvu, petržlen, zeler a krátko osmaž. Do hrnca vlož späť mäso, pridaj bobkový list, nové korenie, korenie a zalej vývarom alebo vodou tak, aby bolo mäso ponorené. Pridaj ocot a cukor. Uzavri hrniec a nastav režim Tlakové varenie na 60 minút. Po uplynutí doby uvoľni tlak, otvor hrniec a mäso vyber. Z omáčky vyber korenie (bobkové listy, nové korenie, korenie) a zeleninu rozmixuj na jemnú omáčku. Vmiešaj smotanu a múku rozpustenú v troche vody a nechaj ešte krátko povariť v režime Vyprážanie, kým omáčka nezhustne. Podľa chuti osol a okoreň. Mäso nakrájaj na plátky a podávaj s knedľami.

knedlo-zelo-vepro.jpg__PID:5b0b728e-0475-49b1-be4d-9ba81e129ccb

Vepřo knedlo zelo

Suroviny:

  • 1 kg bravčového pliecka alebo krkovice
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 cibule (nakrájané na jemno)
  • 1 lyžica rasce
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 lyžice sadla
  • 200 ml vývaru alebo vody
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica cukru
  • 2 lyžice hladkej múky (voliteľné, na zahustenie omáčky)

Postup: Umy bravčové mäso a potri ho cesnakom, soľou, korením a rascou. Nechaj chvíľu odležať. V multifunkčnom hrnci zapni režim Vyprážanie a na masti osmaž mäso zo všetkých strán, aby získalo zlatohnedú farbu. Potom mäso vyber z hrnca. V tom istom hrnci na zvyšnej masti osmaž cibuľu. Pridaj kyslú kapustu, cukor a trochu podlej vodou. Krátko podus. Vráť mäso do hrnca, pridaj vývar alebo vodu a uzavri hrniec. Nastav režim Tlakové varenie na 45 minút. Po skončení varenia uvoľni tlak, otvor hrniec a mäso vyber. Pokiaľ chceš omáčku zahusťovať, rozmiešaj múku s trochou vody a pridaj ju do šťavy. Zapni režim Vyprážanie a nechaj zhustnúť. Mäso nakrájaj na plátky a podávaj s kyslou kapustou a knedľami.

Krupicová kaša

Suroviny:

  • 500 ml mlieka
  • 4 lyžice detskej krupice
  • 1 lyžica cukru
  • štipka soli
  • 1 lyžica masla
  • kakao, škorica alebo strúhaná čokoláda na posypanie
f54494d35af028ccc4d546d1be12af6b.jpg__PID:485b0b72-8e04-4599-b1be-4d9ba81e129c

Postup: Zapni multifunkčný hrniec na režim Ohrev a nalej do neho mlieko. Pridaj štipku soli a cukor, a priveď mlieko do varu. Akonáhle mlieko začne vrieť, pomaly prisypávaj krupicu za stáleho miešania, aby nevznikli hrudky. Zníž teplotu a za občasného miešania var kašu asi 5–7 minút, kým nezhustne. Do hotovej krupicovej kaše pridaj kúsok masla a premiešaj. Kašu servíruj teplú, posypanú kakaom, škoricou alebo strúhanou čokoládou.

Vegetariánske recepty pre multifunkčný hrniec

zeleninove_kari_20093_1.jpg__PID:64485b0b-728e-4475-99b1-be4d9ba81e12

Zeleninové curry

Suroviny:

  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná na jemno)
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 lyžica strúhaného zázvoru
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 400 g konzervovaných paradajok
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 2 stredné zemiaky (nakrájané na kocky)
  • 2 mrkvy (nakrájané na kolieska)
  • 1 cuketa (nakrájaná na kocky)
  • 1 červená paprika (nakrájaná na kocky)
  • 1 plechovka cíceru (zliata a prepláchnutá)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie
  • čerstvý koriander na ozdobu

Postup: V multifunkčnom hrnci zapni režim Vyprážanie a pridaj trochu oleja. Orestuj cibuľu, cesnak a zázvor, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu. Pridaj mletú kurkumu, koriander a rascu. Krátko opraž, aby sa korenie rozvoňalo. Do hrnca pridaj nakrájané zemiaky, mrkvu, cuketu a papriku. Zalej konzervovanými paradajkami a kokosovým mliekom. Dobre premiešaj. Uzavri hrniec a nastav režim Tlakové varenie na 15 minút. Po skončení varenia uvoľni tlak, otvor hrniec a pridaj cícer. Podľa chuti osol a okoreň. Podávaj s ryžou alebo indickým chlebom naan.

Cícerový hummus

Suroviny:

  • 200 g sušeného cíceru (vopred namočené aspoň 8 hodín)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice tahini (sezamová pasta)
  • šťava z 1 citróna
  • 1 lyžička mletej rímskej rasce
F4FF763D-3534-4155-AF9F-F8D71D1D2832-1024x768.jpg__PID:6964485b-0b72-4e04-b599-b1be4d9ba81e
  • soľ podľa chuti
  • 4 lyžice olivového oleja
  • voda podľa potreby (na riedenie)
  • paprika a olivový olej na ozdobu

Postup: Cícer zlej a vlož do multifunkčného hrnca. Zalej dostatočným množstvom vody, uzavri hrniec a nastav režim Tlakové varenie na 30 minút. Po uvarení cíceru uvoľni tlak a cícer zlej (vodu ale nechaj bokom). V mixéri rozmixuj cícer, cesnak, tahini, citrónovú šťavu, rímsku rascu a soľ. Pomaly pridávaj olivový olej a podľa potreby vodu z varenia cíceru, kým zmes nedosiahne požadovanú konzistenciu. Hummus presuň do misy, ozdob paprikou a olivovým olejom. Podávaj s pita chlebom alebo čerstvou zeleninou.

DSC0046-2.jpg__PID:c7696448-5b0b-428e-8475-99b1be4d9ba8

Tekvicová polievka

Suroviny:

  • 1 stredná tekvica hokkaido (nakrájaná na kocky)
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná na jemno)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 lyžička mletého muškátového orieška
  • 1 lyžica masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • tekvicové semienka na ozdobu
  • olivový olej na vyprážanie

Postup: V multifunkčnom hrnci zapni režim Vyprážanie a na masle opraž cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Pridaj nakrájanú tekvicu a krátko orestuj. Pridaj zeleninový vývar a muškátový oriešok. Uzavri hrniec a nastav režim Tlakové varenie na 20 minút. Po skončení varenia uvoľni tlak a otvor hrniec. Polievku rozmixuj tyčovým mixérom dohladka. Pridaj smotanu a podľa chuti osol a okoreň. Polievku podávaj ozdobenú tekvicovými semienkami a s kvapkou olivového oleja.

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Kateřina Musilová

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.