Nakupuj za trvale nižšie ceny ako na internete! Chcem najnižšiu cenu.

OKAY radca: Najlepšie aplikácie na sledovanie detí na rok 2024

Moderné technológie môžu znamenať nebezpečenstvo pre deti, ktoré ešte dostatočne nerozumejú úskalím online života. Našťastie je v dnešnej dobe nespočet možností, ako udržať naše deti v bezpečí, ako sú napr. aplikácie na sledovanie detí. Tieto aplikácie umožňujú rodičom nielen sledovať pohyb svojich detí v reálnom čase, ale aj monitorovať ich online aktivity.

Aké sú najlepšie aplikácie na sledovanie detí na rok 2024?

Vybrať nový smartfón
Depositphotos_32705811_S.jpg__PID:d2521488-1de7-4697-b0f3-28f3b6b940e3
hp_1600x400_2d39378c-095e-42dd-bab3-eb1caab2debe_1400x.jpg__PID:10d0a329-d30c-43b3-a106-ac229fb548c5

Ako fungujú aplikácie na sledovanie detí?

Internet je obrovský zdroj informácií, ale zároveň môže byť aj nebezpečným miestom pre deti. Nevhodný obsah, online predátori, kyberšikana alebo nadmerné používanie technológií môžu mať negatívny vplyv na zdravie a vývoj detí. Aplikácie na sledovanie detí poskytujú rodičom nástroj, ako mať prehľad o pohybe svojich detí bez toho, aby im príliš zasahovali do súkromia.

dávky s mobilem.jpg__PID:5f6d8a1b-a1bf-4ad0-a9cf-b840b2df1fc5

Hlavné funkcie sledovacích aplikácií sú:

  • Sledovanie polohy dieťaťa v reálnom čase

    Najdôležitejšou funkciou väčšiny týchto aplikácií je možnosť v reálnom čase sledovať, kde sa dieťa nachádza.
  • Upozornenie, ak dieťa vykročí z tzv. bezpečnej zóny

    Funkcia geofencing umožňuje rodičom definovať konkrétne oblasti, ktoré sú považované za bezpečné, ako je napríklad škola alebo domov. Akonáhle dieťa túto oblasť opustí alebo do nej vstúpi, aplikácia pošle rodičom upozornenie.
  • História pohybu dieťaťa

    Niektoré aplikácie ponúkajú možnosť sledovať históriu pohybu dieťaťa. To znamená, že rodičia môžu spätne zistiť, kde sa ich dieťa nachádzalo počas určitého časového obdobia.
  • Sledovanie aktivity na internete

    Okrem sledovania polohy ponúkajú niektoré aplikácie aj možnosť monitorovať online aktivity dieťaťa. To zahŕňa napríklad sledovanie navštívených webových stránok alebo sledovanie času stráveného používaním konkrétnych aplikácií.

Je správne sledovať deti bez ich vedomia?

Aj keď sledovacie aplikácie poskytujú mnoho užitočných funkcií, vyvolávajú aj otázky ohľadom bezpečnosti a súkromia. Je dôležité, aby rodičia používali tieto aplikácie zodpovedne a rešpektovali súkromie svojich detí. Mnoho odborníkov ďalej odporúča, aby rodičia boli so svojimi deťmi transparentní a vysvetlili im dôvody, prečo aplikáciu používajú a ako im môžu pomôcť zostať v bezpečí. Otvorená komunikácia s deťmi je kľúčom k úspešnému používaniu sledovacích aplikácií.

Cieľom rodiča by však nemalo byť stať sa ochrancom dieťaťa, ale skôr jeho pomocníkom na ceste za sebarozvojom a pochopenie dôsledkov svojho vystupovania v online svete. Jediný spôsob, ako nemať o dieťa a jeho pôsobenie na internete obavu, je naučiť ho sa o seba postarať.

OKAY Tip: Vyberáš mobilný telefón pre dieťa? Poradíme ti, na čo sa zamerať!

bezpečnost mobilu.jpg__PID:be5f6d8a-1ba1-4f0a-9069-cfb840b2df1f

Rodičovská kontrola Google

Rodičovská kontrola Google je zabezpečovaná prostredníctvom aplikácie Google Family Link, čo je rodičovská kontrola Android, ktorá umožňuje rodičom spravovať zariadenie svojich detí. Tento rodičovský zámok na telefón navyše funguje aj pre iOS, takže môže mať Family Link Iphone každého užívateľa s Google účtom.

Google Family Link ti umožňuje:

  • Obmedziť dieťaťu čas strávený na zariadení.

    Rodičia môžu nastaviť denné limity používania alebo konkrétne časy, kedy je možné zariadenie používať, napríklad len počas školských dní alebo cez víkendy.
  • Sledovať aktivity na internete.

    Rodič vidí, aké webové stránky deti navštevujú, a zároveň im môže obmedziť prístup k určitým stránkam, ktoré nie sú vhodné na ich vek
  • Schvaľovať aplikácie a nákupy.

    Pred inštaláciou novej aplikácie alebo nákupom v aplikácii musí dieťa získať schválenie od rodičov. Týmto spôsobom môžu rodičia zaistiť, že deti nebudú sťahovať nevhodné aplikácie alebo utrácať peniaze bez ich vedomia.
  • Nastaviť filtrovanie obsahu

    Rodičia môžu nastaviť filtre pre vyhľadávanie v Google alebo YouTube, aby sa deti nedostali k nevhodnému obsahu. Filtre je možné upraviť podľa veku dieťaťa a podľa preferencií rodičov.
Depositphotos_126282784_S.jpg__PID:eb1414c8-42a9-4f80-98ac-aefee220f40f

Family Link nastavenia:

  • Stiahni si aplikáciu Google Family Link z Google Play alebo App Store.
  • Prihlás sa ako rodič svojim Google účtom.
  • Nasleduj jednoduché pokyny na vytvorenie účtu pre dieťa.
  • Po vytvorení účtu dieťaťa ho pridaj do rodinnej skupiny.
  • Začni spravovať, čo deti môžu a nemôžu robiť online.

Rodičovská kontrola iPhone

Apple integroval do svojich zariadení komplexný systém rodičovskej kontroly prostredníctvom funkcie Čas pred obrazovkou (Screen Time). Táto funkcia umožňuje rodičom sledovať, ako dlho dieťa používa svoj iPhone alebo iPad a poskytuje možnosť nastaviť limity pre aplikácie, webové stránky a ďalšie online aktivity. Okrem toho rodičovská kontrola umožňuje obmedziť prístup k obsahu, ktorý nie je vhodný pre deti, a spravovať nákupy v App Store.

Pre deti do 15 rokov je podmienkou, že im ich užívateľský účet musí založiť rodič. V nastaveniach Rodina potom účet prepojí so svojím. Možnosť úpravy rodičovskej kontroly sa nachádza pod voľbou Obmedzenie obsahu a súkromia.

OKAY Tip: Zaujímaš sa o svoje zdravie a chceš začať niečo robiť pre svoje telo? Potom si prečítaj náš článok o top aplikáciách na chudnutie!

Rodičovská kontrola zadarmo: Top 3 aplikácie!

Hľadáš aplikácie na obmedzenie používania telefónu pre deti, ktoré by sa ľahko mohli stať závislými na hrách a online svete? Inšpiruj sa v našej vybranej top trojke aplikácií na ochranu detí nielen na internete!

Top 3 aplikácie:

  • Qustodio

    Qustodio je kompatibilný s rôznymi zariadeniami vrátane Android, iOS, Windows a Mac. Je to skvelý nástroj pre rodičov, ktorí chcú mať prehľad a kontrolu nad online aktivitami svojich detí.

    Hlavnými funkciami sú:

    - monitorovacia aktivita,
    - blokovanie nevhodného obsahu,
    - časové limity,
    - sledovanie polohy,
    - upozornenie, ktoré rodičia dostávajú v prípade, že dieťa navštívi blokované stránky alebo prekročí časové limity.
  • Norton Family

    Hlavnými funkciami tejto aplikácie sú:

    - filter obsahu,
    - časové limity pre používanie zariadenia,
    - monitoring vyhľadávania,
    - sledovanie aktivity na YouTube,
    - upozornenie na správanie online, kedy rodičia môžu dostávať upozornenie, keď dieťa poruší nastavené pravidlá, napríklad pri pokuse o prístup k blokovaným stránkam,
    - školský režim, ktorý je ideálny pre dištančné vzdelávanie, pretože umožňuje rodičom blokovať rozptyľujúce weby a aplikácie počas školských hodín.
  • Find my kids

    Aplikácia je kompatibilná s chytrými telefónmi a tiež s detskými šikovnými hodinkami, čo je veľká výhoda pre rodičov, ktorí chcú mať kontrolu aj nad mladšími deťmi, ktoré napríklad nemajú vlastný telefón.

    Hlavnými funkciami sú:

    - sledovanie polohy,
    upozornenie na polohu, teda na opustenie zvolenej bezpečnej oblasti,
    - zvukové upozornenie na telefóne dieťaťa, čo je užitočné, keď dieťa neodpovedá na volanie alebo ak je telefón v tichom režime,
    sledovanie používania aplikácií,
    počúvanie okolia, ktorý umožňuje rodičom počuť, čo sa deje v okolí dieťaťa prostredníctvom mikrofónu telefónu.

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Kateřina Musilová

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.