Takmer po každom väčšom rodinnom nákupe si iste tiež kladiete tú istú otázku - kam s ním? Najmä u potravín, ktoré je potrebné skladovať v chladničke, to býva občas poriadny oriešok. Ak neberieme do úvahy dilemu, či sa nám do chladničky všetko vojde, musíme si ešte poriadne premyslieť, do ktorej časti chladničky patrí konkrétna potravina.
Správne skladovanie potravín v chladničke môže totiž niekoľkonásobne predĺžiť ich životnosť, nesprávne, naopak, vedie k rýchlemu znižovaniu výživných látok, zmene arómy alebo rýchlemu pokazeniu.
Teplota v chladničke by sa mala pohybovať medzi 0 - 5 °C, maximálne potom 8 °C. Takéto teplotné rozmedzie je vhodné na skladovanie mäsa, mliečnych výrobkov, vajec, nespotrebovaného jedla a načatých dochucovadiel. Väčšina z nás je tiež zvyknutá skladovať v chladničke všetku zeleninu a ovocie. Niektorým druhom ovocia a zeleniny ale chlad nesvedčí. Exotické plody ako banán, mango, ananás, papája, citrusy a tiež zelenina ako uhorka alebo paradajka obsahujú veľké množstvo vody, a tak v chlade podliehajú rýchlejšie skaze, mení sa ich chuť aj tvar.
Pre ovocie a zeleninu, ktoré do chladničky patrí, je potom ideálnym miestom na uloženie priehradka CrisperBox, pre mäso ChillerBox. CrisperBox je nielen veľkým skladovacím priestorom. Udržuje navyše optimálny stupeň vlhkosti, ktorý je možné manuálne regulovať. ChillerBox predstavuje bezpečné miesto na uloženie mäsa, rýb, hydiny, syrov a údenín. Vďaka teplote, ktorá je oproti ostatným častiam chladničky o 2 - 4 °C nižšia, vydržia potraviny v ChillerBoxe až dvakrát dlhšie.
Pretože nikto nemá rád plytvanie, správnym uchovávaním jedla zaručíme, že vydrží dlho čerstvé. Ocenia to nielen vaši blízki, pretože im budú čerstvé potraviny lepšie chutiť, ale rozdiel sa prejaví aj vo vašom rodinnom rozpočte.
Zdroj: Bosch